FUTBOL OYUN KURALLARI
https://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/MHK/2022-2023-Oyun-Kural-Kitabi.pdf
TASKK

Hava Durumu

İst.Kartalspor-Sivas Demirspor 28.05.2011 saat 13.00 Bolu'da

2010 – 2011 SEZONU

    U 14 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI FİNAL STATÜSÜ

 

1-     2010-2011 sezonu U 14 Türkiye Şampiyonası Final müsabakası, İkinci Kademe müsabakalarında grup birincisi olan;Takımlar Aşağıdaki şekilde eşleştiler.

 

-          Damlaspor (İstanbul)-Merterspor (İstanbul)  

-          Sivas Demirspor-   Kartalspor (İstanbul)

 

takımlarının katılımı ile 28– 29 Mayıs 2011 tarihlerinde BOLU’’da yapılacaktır.

2- U 14 Türkiye Şampiyonası müsabakalarında 1997 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilirler. 

 3- Müsabakaların süresi 2 x 35 = 70 dakikadır. U 14 Türkiye Şampiyonasında sporcu isim listesine 16 sporcu yazılabilir. Oyuncu değişikliği sayısı 5’dir.

  4- Müsabakalarda Futbol Müsabaka, Amatör Futbolcu Lisans ve Transfer, Futbol Disiplin Talimatları ile 2010 – 2011 sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar ve Beynelmilel Oyun Kuralları uygulanacaktır.

  5- Final müsabakaları tek maçlı eleminasyon sistemiyle oynanacak olup müsabakanın normal süresinin beraberlikle bitmesi halinde müsabaka 10’ar dakikalık iki devre halinde uzatılacak, uzatma süresinde de beraberlik bozulmazsa penaltı atışları ile kazanan takım belirlenecektir.

 6- Final müsabakalarının kura çekimi şu şekilde yapılacaktır.

 Finalist 4 takım kulüp alfabetik sırasına göre sıra çekim kurasını çekerler. (1, 2, 3, 4)

 Sıra çekim kurasına göre de takımlar eşleşme kuralarını çekerler. (1, 2, 3, 4)  

28 Mayıs 2011 - Birinci Müsabaka ( 1 – 2 )

28 Mayıs 2011 - İkinci Müsabaka   ( 3 – 4 )

29 Mayıs 2011 - (1 – 2 ) mağlubu ile ( 3 – 4 ) mağlubu üçüncülük müsabakası

29 Mayıs 2011 - (1 – 2 ) galibi ile (3 – 4 ) galibi birincilik müsabakası 

          7- Grup Müsabakalarında Futbolcuların lisanslarının ibraz edilmesi zorunludur. Lisanslarını ibraz edemeyen takımların müsabakaları hakem tarafından oynatılmaz. Bir itiraz halinde Federasyon Temsilcileri futbolcuların kimlik kartlarını (Nüfus cüzdanı veya pasaport) isteyebilir. Kimlik kartı ibraz edilmemesi halinde müsabaka oynatılır ama isim listesini imzalayan yönetici Disiplin Kuruluna sevk edilir. Grup müsabakalarının sonunda itiraz edilen futbolcuların lisanslarına el konulur. Amatör İşler Müdürlüğüne gönderilen lisans ve itiraza neden olan futbolcuların kimlik belgesinin Amatör İşler Müdürlüğünce  incelenmesi sonucu itiraz karara bağlanır.

 8- Müsabakaya katılan tüm takımlar Birinci ve İkinci Kademedeki listenin dışında kadrolarında yer verecekleri futbolcuların listesini Birinci Kademedeki gibi bağlı oldukları Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü’ne onaylattıracaklardır. Onaylattıkları ek sporcu bilgi formlarının bir nüshasını bağlı oldukları Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüklerine, bir nüshasını da lisanslarla birlikte grup müsabakasını oynayacakları Final müsabakalarının teknik toplantısında Federasyon Temsilcilerine vereceklerdir. Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü’nce onaylanan listelerde ismi olmayan sporcular kesinlikle oynayamaz.

  9- Hakem tarafından kırmızı kart gösterilerek oyundan ihraç edilen futbolcular idari tedbirli olup haklarında gerekli işlem yapılmak üzere bilahare Amatör Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilirler. Müsabakalarda oyun kurallarının ihlali nedeniyle hakem tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edilen futbolcularla, iki sarı kartlık eylemi nedeniyle oyundan ihraç edildiği hakem raporunda yazılı olan futbolcular ihraç edildikleri müsabakadan sonraki ilk resmi maçtan sonra takımlarında oynayabilirler. Bu durum Federasyon Temsilcisi tarafından ilgili kulüplere yazılı olarak bildirilir.

  10- Müsabaka müddeti dışındaki (Müsabakadan önce, devre arası ve müsabakadan sonra) eylemleri nedeniyle yönetici, antrenör, futbolcu ve diğer ilgililere grup merkezindeki Federasyon Temsilcileri İDARİ-TEDBİR koyma yetkisine sahiptirler. İDARİ-TEDBİR konulanlar tedbir tarihinden sonraki müsabakalarda takımlarında yer alamazlar ve bilahare Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilirler.

11- Final müsabakalarına mazeretsiz olarak katılmayan, grup merkezinde kura çekimi yapıldıktan sonra tayin ve ilan olunan saatte müsabakaya gelmeyen veya müsabakayı terk eden, anlaşmalı müsabaka yapıldığı TFF’ce karara bağlanan, lisans sahteciliği yapıldığı ve başkasına ait lisansla bir başka futbolcunun oynatıldığı tespit edilen, kupa törenine katılmayan takım hakkında Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri uygulanmakla birlikte ayrıca bu takımlar bir sonraki yıl U 14 Türkiye Şampiyonasına katılamazlar.

   (Mazeretleri nedeniyle grup müsabakalarına katılamayacağını bildiren ve bu mazeretleri Federasyonca uygun görülen takımlar hariç)

12- Müsabaka anında, devre arası ve müsabaka sonrası takımlardan birinin, rakip takımın bir veya birkaç futbolcusunun başkasına ait lisansla oynadığına dair bir itirazı olduğunda, bu kişi veya kişilerin kimlik tespiti yapılması zorunlu olup fotoğrafı müsabaka hakemi ile birlikte çekilir. Bu işlemlerin yapılmasında ilgili kulüp yöneticileri yardımcı olacaklardır. Kimlik tespiti yaptırmaktan ve fotoğraf çektirmekten kaçınıldığı takdirde bu durum müsabaka hakemi ve Federasyon Temsilcileri tarafından rapor edilir. Müsabaka sonrası bu itiraz Federasyon Temsilcilerinin incelemesi sonucu karara bağlanır.

 13-  Müsabakalara katılan takımlar yapacakları itirazlar için Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri gereğince 200 TL. depozitoyu süresinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun Türkiye Garanti Bankası A.Ş 1.Levent Ticari Şube Müdürlüğü 186-6297758 no.lu hesabına yatırmak zorundadırlar. İtiraz ile ilgili belgeler ile depozito makbuzunun ibraz edilmemesi halinde itirazlar işleme konulmaz.

14-  Müsabaka anında, devre arası ve müsabakanın bitiminde takımların birinin, rakip takımının bir veya birden çok futbolcusunun, başkasına ait lisansla oynadığına, lisansta tahrifat yapıldığına v.b. konularda bir itiraz yaptığında yatırmaları gereken depozito miktarı olan 200 TL.’yi her futbolcu için ayrı ayrı yatırmaları gerekir.

        örneğin; 3 futbolcu için itiraz yapan takım 200 TL x 3 = 600 TL. depozito yatıracaktır.

 

 15-  Müsabakaların çim veya sentetik yüzeyli çim sahalarda oynanabileceği göz önüne alınarak takımların her türlü saha içinde uygun ayakkabı getirmeleri gerekmektedir.

     

Müsabakalarda her iki takım birbirinden farklı renk veya dizaynda iki takım forma getirmek zorundadır. Forma, şort, kaleci kazağı ve tozluk örnekleri teknik toplantıya getirilecek, yapılacak eşleşmeye göre karşılaştırılacak ve belirlenen örnek müsabakada kullanılacaktır.

 16- U 14 Türkiye Şampiyonası müsabakalarında görevlendirilecek Hakem ve Gözlemcilere ödenecek ücretler;

 

       HAKEM                            40 TL

       YARDIMCI HAKEM            25 TL

       GÖZLEMCİ                        20 TL

  Hakem-Gözlemci ücretleri AFYS sistemi üzerinden Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ödenecektir.

        17- Müsabakalarda görevlendirilecek personel ücretleri Türkiye Futbol Federasyonunca ödenir.   Aynı sahada üst üste oynanan iki müsabakaya bir seans ücreti ödenir. Sağlık Görevlisi ve Saha Komiserleri bu hükmün dışında olup onlara her maça bir seans ücreti ödenir. Görevli personel sayısı Federasyon Temsilcisi dahil 12’yi geçemez.

                                  

                                                                                  

 

 …TÜM TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR DİLERİZ



1788 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Üyelik Girişi

Uygulanacak Esasları 2023-2024
Takvim